Rabu, 19 Ogos 2009

PPIK Di MPAT PKPIM Ke -48
Pada 9 Ogos 2009 berkahirnya Majlis Himpuna Agung Tahunan Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia ke 48 (MPAT-48 PKPIM) dimana ia telah berlangsung di Wisma Belia, Kuala Lumpur, Jalan Syed Putra.

MPAT ke-48 ini dibuat bersama-sama Kongres Pelajar dan Penegasan Teras-teras Kenegaran pada 7 dan 8 ogos yang dirasmikan oleh YB Dato Saifuddin, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi.


MPAT-48 ini merupakan himpunan tahunan gabuangan PKPIM dari kampus-kampus dan juga negeri bagi membincangkan penambahbaikan perjalanan gerak kerja sepanjang setahun berlalu dan juga tempat untuk memilih pimpinan.

Pihak PPIK telah menghangtar 2 orang perwakilan iaitu Saudara Syahiran (setiausaha Agung) dan juga Saudari Khairiah dari KUIS dan juga 2 orang pemerhati iaitu Saudara Faizal dari KLMU dan Saudari Syazwani dari Kolej Shah Putra.

Pada tahun ini merupakan tahun pemipucuk pimpinan baru dimana Saudara Faisal Abdul Aziz telah diamanah kan untuk meneruskan tampok pimpinan sebagai Presiden 09/10 dan nama lain seperti timbalan Presiden iaitu saudara Akmal, Naib presiden kebangsaan Saudara Hanif, Naib Presiden Antarabangsa Saudara Abu Qasim, Naib Presiden Hal Ehwal Siswi (HEWI) Saudari Akmar, Setiausaha Sudara Khairul Anuar Musa,bendahari saudari Syafawati dan beberapa barisan exco yang belum nyatakan lagi.

Pada malam sebelum hari terakhir, telah diadakan malam tautan anak negeri dimana setiap anak negeri tidak kira dari kampus atau dari badan gabungan lain dikehendaki menyertai negeri masing-masing dibawah badan gabungan negeri PKPIM.

PPIK telah berjaya mengumpulkan anak negeri dari kampus lain dan di kendalikan oleh saudara Syahiran selaku Setiausaha Agung PPIK pusat dan juga perhubungan kampus.

Disini pihak PPIK mengucapkan tahniah kepada pimpinan baru PKPIM kerana dipilih oleh Allah SWT untuk meneruskan perjuangan dalam memartabatkan suara pelajar dan Islam khasnya.

Perasmian dan Ucaptama Oleh YB Saifuddin

Antara Pembantang dalam Kongres Pelajar

Muktamirin dan Muktamirat

Barisan Pimpinan PKPIM 08/09

Menyanyikan Lagu Negaraku, Asma'Ul Husna dan Lagu Hidup Biar Berjasa (PKPIM)

Saudara Ku Nazri (Speaker)

Pembubaran Pimpinan

Gimik Perlantikan Presiden Baru Oleh Mantan Presiden Saudara Hilmi Ramli

Ucapan penangguhan oleh Mantan Presiden

Ucapan Penangguhan Oleh Presiden Baru

Ahli PPIK dari pelbagai Kampus dalam Malam Tautan Anak Negeri

Ahli PPIK dari pelbagai Kampus dalam Malam Tautan Anak Negeri
Ahli PPIK dari pelbagai Kampus dalam Malam Tautan Anak Negeri
Bergambar kenangkenangan ahli PPIK

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

 

Laman Pelajar Islam Kelantan | PPIK Copyright © 2010 Premium Wordpress Themes | by Media PPIK.